Har du renset klimaanlegget i bilen din i det siste?

 

Hvis effekten har avtatt, eller at det lukter vondt når du skrur på klimaanlegget, er det tegn på at klimaanlegget bør få en sjekk.

 

Mange planlegger bilferie i Norge denne sommeren. Sammen med varmegrader og sol kommer også utfordringen med glovarm bil, og mange opplever at kjølingen fra klimaanlegget ikke fungerer godt nok. Da skyldes det ofte manglende vedlikehold av klimaanlegget. Løsningen er som regel rimelig og enkel.

Aircondition-service

Mange opplever at aircondition-anlegget tilsynelatende jobber for fullt på varme dager, men uten å gi ønsket effekt. Årsaken er i de fleste tilfeller for lite kjølemiddel.

Bilens klimaanlegg skal inneholde en viss mengde gass som jobber under trykk for å få ned temperaturen. Gjennom koblinger og pakninger vil noe av gassen langsomt sive ut.

Med airconditionservice vil vi tappe ut gammel gass, luft og kondens, vakuumere systemet, og fylle på med riktig mengde gass. Systemet blir også trykktestet.

Filter mot foruresning

For å sikre godt inneklima i bilen er det også viktig å få byttet friskluftfiltret med jevne mellomrom. Dette filteret skal rense luften som trekkes inn gjennom luftinntaket til varmeapparat og klimaanlegg, og hindre pollen, sot og støv og annen forurensning å trenge inn i kupeen.

Dårlig luftsirkulasjon, vond lukt, nedsatt kapasitet på varme- og klimaanlegg samt at det lett danner seg dugg på innsiden av vinduene, er tegn på at det er på tide å bytte.